Jul 4 2012 | 8:23 AM

In de zomermaanden gaat het AEX College®  'Back to Basics' met twee webinars over de basis van opties. Live vanaf de beursvloer!

Het eerste webinar vindt plaats op donderdag 19 juli 2012 van 20.00 uur tot 21.00 uur.  We leggen onder andere uit wat een optie is, welke partijen er zijn en behandelen een aantal basisstrategieën.

Bent u geïnteresseerd om op een leuke manier basiskennis op te bouwen of om eerder opgedane kennis te verfrissen? Klik hier voor meer informatie over onze webinars en de manier waarop u kunt inschrijven.

Read More
Jul 4 2012 | 4:27 AM

Alan van GriethuysenBeleggers kunnen vanaf 9 juli op de effectenbeurs van NYSE Euronext in Amsterdam officieel handelen in aandelen van Douwe Egberts. Dan begint ook de handel in opties op D.E MASTER BLENDERS 1753, zoals ze zichzelf tegenwoordig aanduiden. Meer hierover vindt u in het artikel: “Aandelen en opties D.E MASTER BLENDERS 1753”. Soms hoor ik kritische geluiden over het onmiddellijk lanceren van aandelenopties. De critici roepen: hoe kun je als optiebelegger nou een visie ontwikkelen op een aandeel dat nog niet eerder genoteerd is geweest? Bij nieuwe aandelen is het vaak moeilijk om in te schatten wat er gebeurt, zo vindt men.

In eerste instantie klinkt dit logisch, maar toch is het een beetje merkwaardige manier van redeneren. Want hoe zit het dan met degenen die in aandelen beleggen? Die...

Read More
Jul 4 2012 | 4:23 AM

Voor de tweede keer was de Mercuriuszaal van Beursplein 5 omgetoverd tot een dealingroom waar twintig studenten van 13 nationaliteiten streden om de titel van beste student-handelaar ter wereld. Economie student Peter Amos (22) van de Wharton School in Pennsylvania ging met de eer strijken. Hij kreeg de bokaal uitgereikt door Anja Ong, de Nederlandse Worldwide finalist die vorig jaar op Beursplein 5 als eerste uit de bus kwam.

13 nationaliteiten

De studenten die op 3 mei tegen elkaar uitkwamen waren de winnaars van de regionale Traders Trophy competities die het afgelopen jaar in verschillende landen werden gehouden. Deelnemers kwamen dit keer uit Amerika, België, China, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Libanon, Nederland, Rusland, Singapore, Zuid-Afrika, Zweden en Zwitserland. De Nederlander Sadik Cevik, student aan Nijenrode, werd tweede en de Belg Vincent Vandeputte, die aan de Hogeschool – Universiteit Brussel studeert, eindigde als derde....

Read More
Jul 4 2012 | 4:06 AM

Regelmatig zijn er berichten dat Nederlandse ondernemingen worden overgenomen door partijen in het buitenland, maar op 12 juni was Beursplein 5 het toneel van een omgekeerde beweging. Douwe Egberts, sinds 1978 onderdeel van het Amerikaanse Sara Lee, gaat als zelfstandig Nederlands bedrijf verder. Een klap op de gong door bestuursvoorzitter Michiel Herkemij bevestigde de notering van het aandeel aan de Amsterdamse beurs. Tot 9 juli is het aandeel As-If-and-When-Issued genoteerd. Dan begint de officiële handel in het aandeel D.E MASTER BLENDERS 1753. Om de terugkeer naar het land van herkomst luister bij te zetten was zelfs premier Mark Rutte bij de gongslag aanwezig. De officiële naam van het koffiebedrijf is nu D.E MASTER BLENDERS 1753. Daarmee legt Douwe Egberts een link tussen de ambities van het bedrijf en ruim twee en een halve eeuw historie. De referentiekoers van het nieuwe aandeel was € 8, waarmee de onderneming werd gewaardeerd op in totaal € 4,7 miljard. De jaarlijkse...

Read More